Mathias Herrström - Christian Ahlström - Sebastian Kristensson - Gustav Lindquist

Pontus Andersson, Victor Larsson, Joel Jakobsson, Andreas Sonesson och Andreas Sonesson (mv).

Byten:
Mathias Herrström ut - Pontus Andersson in 38 min
André Andersson ut - Victor Larsson in 58 min

MATCHKOMMENTARER
Grus i maskineriet och andra raka förlusten. ÖT Smygehuk kom till Malmö med en förlust i bagaget och ville vända den trenden fortast möjligt. Och vilken drömstart vi kunde fått. I den 6:e minuten slår Mathias Herrström en underbar långboll till Johan Hellström som tar ner bollen och kommer fri mot den utrusande målvakten. Johan lobbar bollen snyggt över målvakten men oturligt nog tar bollen i ribban och ut. I den 10:e minuten slår André Andersson ett inlägg som nickas bort av Eriksfältförsvaret men inte bättre än att den går till Christian Ahlström som står precis utanför straffområdet och drar på ett kanonskott på volley som målvakten med nöd och näppe tippar till hörna. I den 14:e minuten startar Eriksfält ett anfall på sin högerkant där man elegant på volley vänder spelet ut till vänster där yttermittfältaren blir fri och tar sig in i straffområdet och får på en kanonträff rakt upp i nättaket till 1-0. Inte helt logiskt då ÖT Smygehuk inlett mycket bra och skapat många chanser medan detta var Eriksfälts första stora chans. ÖT Smygehuk fortsätter trumma på och har ett visst spelövertag. Men i den 29:e minuten kommer nästa kalldusch. Eriksfält får frispark precis utanför straffområdet och Eriksfältsspelaren slår frisparken stenhårt i "målvaktens hörn" där Izzettin är lite skymd och bollen far in i mål till 2-0. Ridå ner? ÖT har inte gett upp. I den 34:e minuten vänder Oliver Oliveros bort sin försvarare i straffområdet och precis i skottögonblicket hakas han upp och domaren blåser korrekt för straff. Johan Hellström stegar fram och sätter hur säkert som helst reduceringen till 2-1. Detta var Johans 8:e seriemål i år. I den 36:e minuten slås en perfekt crossboll in i Eriksfälts straffområde där Mathias Herrström stormar fram och målvakten rusar ut men Mathias lyckas precis få en tå på bollen och friställa Christian Ahlström som knäar bollen i mål till 2-2. Detta var Christians 5:e seriemål i år. Mathias Herrström skadas i kollisionen och får bryta matchen medan målvakten klarar sig helt ifrån kort. OM vi inte gjort mål i situationen hade det blivit straff och utvisning på målvakten. Jag kan tycka oavsett om det blir mål eller ej så kapar målvakten Herrström ordentligt vilket borde renderat i ett rött kort oavsett. Vi visar fin moral och lyckas ta oss tillbaka i matchen genom 2 snabba mål. ÖT har spelat fyndigt offensivt i den första halvleken och framförallt Gustav Lindquist har varit formidabel och briljerat med finess och teknik. I den 53:e minuten tar Eriksfält sig runt på vänsterkanten och skickar in bollen i ÖTs straffområde där Eriksfältforwarden är hungrigast och kommer först på bollen och stöter in 3-2. Nu skulle det bli en kamp i jakten på kvittering. I den 60:e minuten har en Eriksfältsspelare bollen utanför ÖTs straffområde och Adam Norén drar honom i tröjan. Båda spelarna ramla omkull där Adam hamnar på rygg och där Eriksfältspelaren mottar en skallning mot Adam och övriga spelare får sära på dem. Domaren kommer till undsättning och varnar helt korrekt Adam för tröjdragningen. Men Eriksfältspelaren blir helt friad i situationen vilket är helt ofattbart. Ett solklart rött kort! När Adam och Eriksfältspelaren går ifrån domaren säger Adam "jä-la nolla" till sin motståndare vilket domaren uppfattar att det var mot honom. Domaren kallar till sig Adam och ger honom ett andra gula kort vilket följs av det röda. Och hur man nu kan få 2 gula kort till en grov utvisning som domaren rapporterade efter matchen är en gåta. Att Eriksfältspelaren klarar sig helskinnad är också väldigt märkligt. En man kort och underläge ett mål. Vi gick ner på en trebackslinje i jakten på mål vilket givetvis gav lägen för kontringar för hemmalaget. I den 70:e minuten blir en Eriksfältspelare frilägesutvisad och därmed 10 mot 10 på plan. I den 78:e minuten vänder Patrik Lippe spelet fint vilket gör att Oliver Oliveros kommer helt fri med målvakten men Olivers avslut går tätt utanför. Nära där. Två minuter senare alltså i den 80:e spelar Gustav Lindquist fram bollen till Oliver Oliveros som tar sig runt målvakten och kommer lite ur läget och Olivers avslut går precis över det tomma målet. Istället för kvittering och eventuellt ledningsmål kommer spiken i kistan i den 82:a minuten när Eriksfält spelar in från höger mot en fri forward som från nära håll kan sätta 4-2 på volley vilket blir slutresultatet. I nästa match väntar serieledande Skanör/Falsterbo IF i en tidig seriefinal på hemmaplan på onsdagen den 30:e maj med matchstart 19:00 på Smygehamns IP.